nilay patalia architects
office image

smnr office
bangalore, india

 

the program was to design 2 floors of office space for the company involved in designing and manufacturing of air filters for vehicles. one floor was for project management & marketing and the other for r&d. the layout of both floors is almost same with a minor change in cabin numbers on one floor. the project was to be done with a low budget. the material palette is kept very simple with white walls, grey exposed electrical conduits & blinds, white work tops and is highlighted by brightly colored dividers in the workstations as well as colored cable tray on the ceiling. this creates a minimal yet interesting work space and at the same time gives distinct identities to each floor.

 

project detaits:
client: sogefi mnr filtration india pvt ltd

architects: nilay patalia architects
design team: yashas nataraju, nilay patalia

electrical consultant: bharadwaj consultants
contractor: rk interior innovations

area: 486.8 sqm
year of completion: 2016

 

photographs: nilay patalia