nilay patalia architects
office image

madhusudhan house
bangalore, india

 

located on a small site of size 7.63m x 12.30m in a dense urban fabric, the house design follows the typology of a courtyard house in its organization. this becomes the core of the house connecting all the functions on various floors through its triple volume as well as movement around it through the staircase and culminates on the top floor with a skylight. the front side is articulated by its fenestrations as well as by creating voids in order to break the heavy mass arising on a small site as also to connect the house more with the outside street.

 

site area: 93.85 sq.m
built-up area: 189.74 sq.m
year of completion: 2007
structural consultant: ganesh
civil contractor: ravindra & co.

 

photographs: nilay patalia